شوره سر برای افراد تجربه ناخوشایندی است و معمولا همراه با خارش، پوسته پوسته شدن و یا قرمزی سر می باشد. پوست سر به طور طبیعی در اثر لایه لایه شدن طبقه شاخی آن لایههای شاخی قدیمی را ازدست می دهند و لایههای جدید جایگزین میگردند.
این عمل ریتم طبیعی دارد اگر آهنگ و سرعت ریزش پوستههای طبقه شاخی مو از حالت طبیعی خارج شده و تشدید و تسریع شود حالتی به نام شوره سر ایجاد میگردد.
خشکی پوست: افرادی که پوست خشکی دارند، بیشتر از بقیه دچار شوره می شوند. اتاق های گرم و سرمای زمستان یکی از دلایل پوسته شدن سر و خارش و در نهایت شوره زدن آن می شود.
استفاده ناکافی از شامپو: اگر دائم سرتان را با شامپو نشورید، چربی روی پوست سرتان جمع می شود و موجب شوره می شود.
پوست چرب: یکی از شایع ترین دلایل شوره پوست چرب می باشد که از نشانه هایش سرخی، پوشیده شدن پوست با شوره ها و پوسته های زرد و سفید می باشد.
شانه نکشیدن به اندازه مناسب: افرادی که موهایشان را شانه نمیزنند و یا برس نمی کشند در معرض ابتلا به شوره هستند.
سن: شوره معمولا در سنین نوجوانی شروع می شود و تا میانسالی ادامه دارد اما ممکن است افراد مسن دچار این مشکل نیز بشوند.
رژیم غذایی ناقص: اگر رژیم غذاییتان مواد معدنی مانند روی، ویتامین گروه B و برخی چربی ها را نداشته باشد، امکان ابتلا به این بیماری زیاد است.
جالب است بدانید شوره سر در مردان بیشتر رواج دارد که برخی تحقیقات نشان می دهند که هورمون های مردانه باعث این موضوع می شود.
الف) بعد از شستن سرتان با شامپو، از سرکه سیب برای از بین بردن شوره ها استفاده کنید.
ب) شستن موها با پودر نخودسبز در دوبار در هفته
پ) روغن بادام و روغن زیتون را به میزان یکسان با هم ترکیب کنید و حدودا 5 دقیقه روی سرتان بگذارید و با اولین سوزش موهایتان را بشویید.
ت) چند قطره سرکه سیب را با کمی آب چغندر ترکیب کنید و بر پوست سرتان بمالید.
منابع: مجله سلامتی راستینه، پارسی تب